Annonce
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Filtrer på kategorier
Årsbudget/likviditet
Årsforventning
Årshjul
Bestyr.evaluering
Bestyrelsens Arbejdsprocesser
Bestyrelsens Digital strategi
Bestyrelsens håndtering af risici
Bestyrelsens Information
Bestyrelsens Kompetencer
Bestyrelsens Kriseforebyggelse
Bestyrelsens Rapportering
Bestyrelsens Strategiarbejde
Bestyrelsesansvar
Bestyrelsesevaluering
Bestyrelsesevaluering
Bestyrelsesformandens Guide
Bestyrelsesformandens Guide|Forbered din Bestyrelseskarriere
Bestyrelsesformandens Guide|Kvinder i Bestyrelsen
Bestyrelseskompetencer
Bestyrelsesuddannelser
Branchetendens
CEO-profil & CEO-skift
Det lærte jeg om ledelse som iværksætter
Ejerlederens bestyrelse
Ekstern Kommunikation
Evaluering Af Ceo
Evaluering Revision
Featured
Featured|Toplederinterview
Forbered din Bestyrelseskarriere
Forbered din Bestyrelseskarriere|Praktisk Bestyrelsesarbejde
Formandens Opgaver
Generalforsamling
Generalforsamlingen
Halvårsstatus
Hr Politikker
Intern-Ekstern Kommunikation
IT & Digitalisering
IT & Digitalisering
Karriere
Kvinder i Bestyrelsen
Ledelse under COVID-krisen
Ledelse under Ukraine-krisen
Ledelsesvederlag
Mangfoldighed
Medarbejdervalgte Bestyrelsesmedlemmer
Mine 5 vigtigste ledelseserfaringer
Praktisk Bestyrelsesarbejde
Praktisk Bestyrelsesarbejde>Bestyrelsesansvar
Praktisk Bestyrelsesarbejde>Bestyrelsesevaluering
Praktisk Bestyrelsesarbejde>CEO-profil & CEO-skift|Featured|Toplederinterview
Regnskabsaflæggelse
Revisorer
Risikostyring
Samfundsansvar
Strategi
Temaserier
Toplederinterview
Toplederkommunikation
Toplederlønninger
Transformation og omstilling
Uncategorized
Virksomhedskultur & Mangfoldighed
Vurdering Af Risici
White Paper for bestyrelser
Log ud Log ind
ForsideÅrshjulIT & DigitaliseringDe fem vigtigste tendenser i AI lige nu

De fem vigtigste tendenser i AI lige nu

Verdens førende teknologivirksomheder var for nyligt samlet til Morgan Stanleys konference om teknologi, medier og telekom. Her delte de indsigter i deres arbejde og satte ord på de udfordringer, de står overfor. Fem centrale temaer blev fremhævet.

Øget efterspørgsel på hardware. Jo mere avancerede og intelligente, AI-modeller bliver, desto større bliver deres behov for computerkraft. Det øger kravene til den underliggende hardware. Derfor ses en markant stigning i efterspørgslen på specialiserede hardwareløsninger – især i form af chips med høj ydeevne.

Der arbejdes også målrettet med forbedringer indenfor hukommelse, strømstyring og specialdesignede chips, som er skræddersyet til specifikke AI-opgaver – i modsætning til traditionelle standardkomponenter. Mange virksomheder efterspørger netop disse løsninger for at kunne udnytte AI fuldt ud.

Samtidig peges på nogle udfordringer, som industrien står overfor. Herunder kapacitetsmangel i chipfabrikkerne, hvor opbygningen af nye anlæg kan tage flere år. Derudover skaber usikkerhed omkring amerikanske eksportrestriktioner bekymring, da mange virksomheder endnu ikke kan vurdere, hvor stor en økonomisk effekt det vil få.

Cloud-giganter udvider deres indtægtskilder. De største cloud-udbydere delte under konferencen, hvordan de målrettet arbejder på at få virksomheder til at benytte flest mulige af deres tjenester. Målet er klart: At opbygge endnu større AI-platforme og vinde markedsandele.

Topcheferne beskrev massive investeringer i kommercielle cloud-servere, som skal understøtte den stigende efterspørgsel efter avancerede AI-løsninger. De arbejder aktivt på at udvide deres AI-tilbud ved at forbedre teknologiernes evne til at ræsonnere, udvikle specialiserede applikationer og skabe mere autonome systemer i form af AI-agenter.

Store sprogmodeller (LLMs) ser stort potentiale i brugen af AI baseret på virksomheders egen data. I dag anvender mange virksomheder LLM’er til opgaver som kundesupport, chatbots, content-generering, marketing og endda kodning. Men efterhånden som modellerne bliver mere selvstændige, vil de kunne håndtere langt mere komplekse opgaver.

Her ser flere topledere i branchen, at det største uudnyttede potentiale er evnen til at bearbejde og analysere virksomheders egne data. Eksempler på dette kunne være kontekstbaserede anbefalinger, datadreven indsigt, procesoptimering, overholdelse af lovgivning og strategisk planlægning.

Specielt brancher som biotek og jura kan få stor gavn af skræddersyet AI. I biotek kan AI f.eks. hjælpe med kliniske forsøg og regulatoriske indsendelser, mens jura kan bruge det til at effektivisere assisterende arbejdsopgaver.

En vigtig forudsætning for, at virksomheder kan udnytte dette potentiale er, at AI-modellerne kan håndtere deres data på en sikker måde. Dette er en grundlæggende nødvendighed, før virksomhederne kan begynde at skalere deres AI-løsninger effektivt.

Datavirksomheder sætter fokus på at evaluere AI.

Virksomheder indenfor data og cloud-infrastruktur er begyndt at udvikle værktøjer, der gør det nemmere at overvåge og forstå, hvordan AI-systemer opfører sig. Det sker gennem automatisering af såkaldt ‘observability’ – evnen til at analysere og tolke de data et system genererer, for derigennem at få indsigt i, hvordan det fungerer.

Samtidig udvikles der evalueringssystemer, som gør det lettere for virksomheder at vurdere, om deres investeringer i AI faktisk skaber værdi. Èn ting er at kunne anvende AI til at skrive koder hurtigt – men den reelle værdi ligger i at kunne teste løsningerne, forstå deres effekt og dokumentere, at de rent faktisk bidrager til målsætningerne.

Softwarevirksomheder retter blikket mod AI-agenter. Ledere i softwarebranchen fortæller, hvordan AI allerede i dag bruges til at øge produktiviteten – særligt indenfor marketing og ingeniørarbejde. Men blikket er også rettet længere frem: Mod en fremtid, hvor såkaldt agentisk AI får en central rolle.

Det handler om intelligente digitale agenter, der ikke blot assisterer, men også selvstændigt kan træffe beslutninger, handle og tilpasse sig i komplekse, virkelige forretningssituationer på tværs af brancher.

MAL

Du skal være abonnent for at læse denne artikel

499 kr. årligt
  • Søgbar videns-base med over 700 guides og artikler
  • Fokus på bestyrelsens aktuelle dagsordenener
  • Alt om bestyrelsesansvar, strategiarbejdet, kompetencer osv.
  • Opdateres løbende med aktuelle artikler og guides
  • Sikrer, at du er opdateret med al nyt om bestyrelsesarbejde
  • En guldgrube, hvis du forbereder en bestyrelseskarriere
  • Årsabonnement giver ubegrænset adgang
Er du allerede abonnent?

Man har talt om kunstig intelligens (AI) i flere år, men først efter den store interesse for ChatGPT, der nærmest dukkede op ud af ingenting, er AI blevet hvermandseje og noget, vi kan beslutte at implementere allerede i morgen – hvis vi har ressourcerne til det og en plan for, hvordan vi bedst får udbytte af det.
Nogen sagde, at internettet kun var en døgnflue. De fik ikke ret. Nu siger nogen, at kunstig intelligens er en døgnflue. De får næppe heller ret!


Artikler i temaet:

Seneste artikler

Seneste Temaer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

– og modtag Ole Borchs bog
“Succes i en dansk bestyrelse”

Når du trykker "modtag bogen" bliver du tilmeldt Bestyrelsesguidens ugentlige nyhedsbrev samt markedsføring via mail.

Gratis
e-bog

Log ind