Annonce
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Filtrer på kategorier
Årsbudget/likviditet
Årsforventning
Årshjul
Bestyr.evaluering
Bestyrelsens Arbejdsprocesser
Bestyrelsens Digital strategi
Bestyrelsens håndtering af risici
Bestyrelsens Information
Bestyrelsens Kompetencer
Bestyrelsens Kriseforebyggelse
Bestyrelsens Rapportering
Bestyrelsens Strategiarbejde
Bestyrelsesansvar
Bestyrelsesevaluering
Bestyrelsesevaluering
Bestyrelsesformandens Guide
Bestyrelsesformandens Guide|Forbered din Bestyrelseskarriere
Bestyrelsesformandens Guide|Kvinder i Bestyrelsen
Bestyrelseskompetencer
Bestyrelsesuddannelser
Branchetendens
CEO-profil & CEO-skift
Det lærte jeg om ledelse som iværksætter
Ejerlederens bestyrelse
Ekstern Kommunikation
Evaluering Af Ceo
Evaluering Revision
Featured
Featured|Toplederinterview
Forbered din Bestyrelseskarriere
Forbered din Bestyrelseskarriere|Praktisk Bestyrelsesarbejde
Formandens Opgaver
Generalforsamling
Generalforsamlingen
Halvårsstatus
Hr Politikker
Intern-Ekstern Kommunikation
IT & Digitalisering
IT & Digitalisering
Karriere
Kvinder i Bestyrelsen
Ledelse under COVID-krisen
Ledelse under Ukraine-krisen
Ledelsesvederlag
Mangfoldighed
Medarbejdervalgte Bestyrelsesmedlemmer
Mine 5 vigtigste ledelseserfaringer
Praktisk Bestyrelsesarbejde
Praktisk Bestyrelsesarbejde>Bestyrelsesansvar
Praktisk Bestyrelsesarbejde>Bestyrelsesevaluering
Praktisk Bestyrelsesarbejde>CEO-profil & CEO-skift|Featured|Toplederinterview
Regnskabsaflæggelse
Revisorer
Risikostyring
Samfundsansvar
Strategi
Temaserier
Toplederinterview
Toplederkommunikation
Toplederlønninger
Transformation og omstilling
Uncategorized
Virksomhedskultur & Mangfoldighed
Vurdering Af Risici
White Paper for bestyrelser
Log ud Log ind
ForsideÅrshjulStrategiGuide: Opgrader din personlige arbejdsmodel

Guide: Opgrader din personlige arbejdsmodel

For at være en effektiv leder, bør man støtte sig op ad en personlig arbejdsmodel. Det handler om, at man er ekstremt bevidst omkring tid, prioriteter, roller og energi, skriver konsulenthuset McKinsey.

Alle kender situationen, når man får en pop-up besked på sin computer, hvor der står, at man skal huske at opdatere styresystemet. Det sker en gang i mellem, og man gør det, fordi man ved, at på den måde, har man den bedst fungerende computer.

Denne analogi kan faktisk gøre sig gældende for mennesker også, mener McKinsey. Hvis vi tjekker ind en gang i mellem og opdaterer vores personlige arbejdsmodel, vil vi være bedre til at imødekomme arbejdslivet, og alle de udfordringer, det bringer med sig.

Konsulenthuset har identificeret fire drivkræfter, der tilsammen udgør den personlige arbejdsmodel: prioriteter, roller, tid og energi.

De ser på ‘best practise’ for at opbygge og opretholde et sundt og velfungerende arbejdsliv. Meget basalt handler det om, hvordan man arbejder, træffer valg, prioriterer sin tid og opretholder sin energi.

Sandsynligvis vil man mange gange i løbet af sin karriere have behov for at revidere og ændre på sin arbejdsmodel. Blandt andet karriereskift, ny stilling, flytning, nye personlige prioriteter eller helbredsproblemer vil være grunde til en revurdering.

De mest effektive ledere er dem, der løbende opgraderer deres personlige arbejdsmodel. De er mere produktive, arbejder mere bevidst og driver forandring mere effektivt. Man får lyst til at skrive, at det faktisk er altafgørende.

Tjek dine prioriteter. Først og fremmest er klare prioriteter alfa og omega. Hvilket arbejde skal udføres uanset hvad, hvilke problemer er mest presserende, og hvilke muligheder bør forfølges. Her kan man hjælpe sig selv ved at se på de forskellige interessenters forventninger, både de interne og de eksterne.

Hvad forventer bestyrelsen, ledelsen, medarbejderne? Hvad forventer aktionærer, kunder, samarbejdspartnere? Hvilke forventninger skal prioriteres, og hvilke skal tilsidesættes?

Derudover er det vigtigt at forstå, at forandringer sker gennem samtaler. Baseret på de prioriteter, der lige er blevet fastlagt, identificeres de vigtigste møder over de næste måneder.

Forstå din rolle. Når prioriteterne er sat, bør man skabe overblik over de opgaver, man selv vil håndtere, og det arbejde, man vil uddelegere til andre. Fokusér på få højtprioriterede projekter. Identificér hvilke projekter, der kræver personlig involvering. Man kan ikke gøre alt selv.

En leders succes afhænger af, hvordan man får sit team til at arbejde sammen. Find ud af, hvad der skaber mest værdi, og sørg for at de rette personer står i spidsen. Som leder har man også brug for et supportteam, som kan hjælpe med alle mulige administrative opgaver, som man ikke selv bør bruge tid på. Det kan hjælpe en med at fokusere på de vigtigste opgaver og er helt essentielt for at kunne være effektiv.

Administrer din tid. Højt præsterende ledere sætter bevidste, men fleksible, grænser for at værne om deres tid. På den måde sikrer man at kunne fokusere på de vigtigste opgaver. Spørg dig selv: Hvor meget tid vil jeg afsætte til træning og til familietid? Hvornår bør jeg være på kontoret og hos kunder? Hvilke møder kræver mit fysiske fremmøde, og hvem skal kunne kontakte mig – og i hvilket tidsrum?

For at opretholde energi og fokus er det vigtigt at skabe en regelmæssig rytme i sit arbejde. Tag et kig på den årlige kalender. Vær kritisk overfor standardmøder og rutiner, der ikke er topprioriteter. Skab plads til de aktiviteter, der virkelig driver værdiskabelse, og sørg for at finde en balance mellem det forretningsmæssige og det personlige.

Optimer din energi. Det er vigtigt at lytte til kroppens signaler, ellers kan man hurtigt ende i stress og sundhedsproblemer. Men energi handler også om at skabe tid til reflektion. Mange succesfulde ledere planlægger at arbejde fra sommerhus før vigtige møder eller mødes med folk udenfor deres branche for at få et andet perspektiv.

Vigtigst af alt er dog kvaliteten af relationer med familie, venner og ægtefæller. Ledere bør huske at pleje nære relationer både på og uden for arbejdspladsen. Derudover er det vigtigt, at arbejdet skal have mening. Ledere, der engagerer sig i samfundsmæssige forhold eller andre emner, der er større end selve virksomheden, finder ofte energi i at koble deres personlige formål med forretningsresultater.

MAL

Du skal være abonnent for at læse denne artikel

499 kr. årligt
  • Søgbar videns-base med over 700 guides og artikler
  • Fokus på bestyrelsens aktuelle dagsordenener
  • Alt om bestyrelsesansvar, strategiarbejdet, kompetencer osv.
  • Opdateres løbende med aktuelle artikler og guides
  • Sikrer, at du er opdateret med al nyt om bestyrelsesarbejde
  • En guldgrube, hvis du forbereder en bestyrelseskarriere
  • Årsabonnement giver ubegrænset adgang
Er du allerede abonnent?

Seneste artikler

Seneste Temaer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

– og modtag Ole Borchs bog
“Succes i en dansk bestyrelse”

Når du trykker "modtag bogen" bliver du tilmeldt Bestyrelsesguidens ugentlige nyhedsbrev samt markedsføring via mail.

Gratis
e-bog

Log ind