Annonce
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Filtrer på kategorier
Årsbudget/likviditet
Årsforventning
Årshjul
Bestyr.evaluering
Bestyrelsens Arbejdsprocesser
Bestyrelsens Digital strategi
Bestyrelsens håndtering af risici
Bestyrelsens Information
Bestyrelsens Kompetencer
Bestyrelsens Kriseforebyggelse
Bestyrelsens Rapportering
Bestyrelsens Strategiarbejde
Bestyrelsesansvar
Bestyrelsesevaluering
Bestyrelsesevaluering
Bestyrelsesformandens Guide
Bestyrelsesformandens Guide|Forbered din Bestyrelseskarriere
Bestyrelsesformandens Guide|Kvinder i Bestyrelsen
Bestyrelseskompetencer
Bestyrelsesuddannelser
Branchetendens
CEO-profil & CEO-skift
Det lærte jeg om ledelse som iværksætter
Ejerlederens bestyrelse
Ekstern Kommunikation
Evaluering Af Ceo
Evaluering Revision
Featured
Featured|Toplederinterview
Forbered din Bestyrelseskarriere
Forbered din Bestyrelseskarriere|Praktisk Bestyrelsesarbejde
Formandens Opgaver
Generalforsamling
Generalforsamlingen
Halvårsstatus
Hr Politikker
Intern-Ekstern Kommunikation
IT & Digitalisering
IT & Digitalisering
Karriere
Kvinder i Bestyrelsen
Ledelse under COVID-krisen
Ledelse under Ukraine-krisen
Ledelsesvederlag
Mangfoldighed
Medarbejdervalgte Bestyrelsesmedlemmer
Mine 5 vigtigste ledelseserfaringer
Praktisk Bestyrelsesarbejde
Praktisk Bestyrelsesarbejde>Bestyrelsesansvar
Praktisk Bestyrelsesarbejde>Bestyrelsesevaluering
Praktisk Bestyrelsesarbejde>CEO-profil & CEO-skift|Featured|Toplederinterview
Regnskabsaflæggelse
Revisorer
Risikostyring
Samfundsansvar
Strategi
Temaserier
Toplederinterview
Toplederkommunikation
Toplederlønninger
Transformation og omstilling
Uncategorized
Virksomhedskultur & Mangfoldighed
Vurdering Af Risici
White Paper for bestyrelser
Log ud Log ind
ForsideForbered din BestyrelseskarriereKarrierekuren 2/: De praktiske skridt

Karrierekuren 2/: De praktiske skridt

Det er velkendt, at internettet er velegnet under jobsøgning. Men det er nok mindre kendt, at den mest effektive måde ikke er at byde sig til, eksempelvis på LinkedIn. Det er i stedet at samle viden om den virksomhed, du gerne vil ansættes i. Her er anden del af Korn Ferrys ”slankekur”, oversat til en koncentreret indsats for at komme videre i karrieren.

Mange, der går med et mere eller mindre dybfølt ønske om at få et nyt job, lægger deres CV online. Det kan være på LinkedIn eller på en jobportal. Under alle omstændigheder er det et stumpt instrument: Ifølge Korn Ferry bliver kun et par procent af alle disse offentligt tilgængelige CV’er nogensinde læst af potentielle arbejdsgivere.

Vi skal ikke fraråde nogen at lægge deres CV online, for konklusionen er baseret på en amerikansk undersøgelse, og det kan godt være anderledes i Danmark og i specifikke brancher. Korn Ferrys pointe er blot, at hvis man mener jobsøgningen alvorligt, skal man gøre noget andet og mere, og det er indledningen til anden del af rekrutteringsbureauets kur. Altså slankekuren for dem, som er gået lidt i stå i karrieren. Første del kan læses i seneste udgave af økonomisk Ugebrev ledelsen og i Økonomisk Ugebrev Bestyrelsesguiden .

Når man har gjort sig klart, om man har et problem, og i hvilke retninger man helt overordnet ønsker at gå, skal man til at være specifik og lokalisere det præcise job, man kunne ønske sig. Det kan være i den virksomhed, man allerede er ansat i, men det kan også være i en anden.

Det første skridt har overlap til øvelserne i første del. Her skal man gøre sig klart, hvilke kompetencer man har – herunder også kompetencer, man ikke bruger i sit nuværende job. Man skal også gøre sig klart hvilken rolle, man typisk spiller rent kollegialt. F.eks. kan man have erfaret, at man ofte indtager en lederrolle, men uden formelt at have den – eller blive belønnet for den. Men det kan også være omvendt, så erfaringen er, at man netop ikke er den naturlige leder, men i stedet f.eks. den seje slider, den kreative eller rådgiveren.

Endvidere skal man tænke over, hvor man rent geografisk vil påtage sig at arbejde. Endelig er der de små kulturelle ting, som alligevel kan være store. Har man brug for en afslappet stemning i hverdagen, nytter det f.eks. ikke at søge ind i en virksomhed med en stærkt formalistisk kultur.

Med disse tanker på plads skulle du gerne være klædt på til at lokalisere et begrænset antal funktioner i et begrænset antal virksomheder, du kunne udfylde. Du skal nu vælge at ”angribe” et eller flere af dem. Det skal naturligvis være et sted, hvor du ser gode muligheder, og som matcher dine værdier og livsholdninger.

Men det skal ikke nødvendigvis være det sted, der alt andet lige passer dig bedst. I praksis varer nutidens ansættelser i gennemsnit kun få år, så det kan være meningsfuldt at gemme favoritvirksomheden til senere i karrieren. Når du har valgt de jobs, du gerne vil forsøge at få, kan du bruge LinkedIn. Men ikke på den måde, man normalt forbinder dette sociale medie med i karrieremæssig sammenhæng. I stedet kan du tjekke oplysninger om dem, som allerede arbejder i virksomheden.

Er der nogle af dem, du allerede er i direkte eller indirekte forbindelse med? Hvor længe har de været ansat? Hvilken uddannelse og øvrig erhvervserfaring har de? Er de blevet forfremmet under ansættelsen? Det vil alt sammen give dig et billede af, hvordan virksomheden håndterer HR, og hvilke typer af personer, den normalt foretrækker at ansætte.

Internettet tilbyder også en lang række andre muligheder for research. Måske er der nyhedsartikler om virksomheden, så du kan se, hvad der aktuelt optager den, og hvordan den bliver betragtet af omverdenen. Men ellers kan du finde årsrapporter, og, hvis den er børsnoteret, også et masse spændende oplysninger under investor relations.

Et godt trick er at lytte til analytikerkonferencerne efter de seneste kvartalsrapporter. Det vil give et godt billede af, hvad der optager topledelsen, og dermed også hvilken dagsorden den har formidlet videre til dem, der skal ansætte dig.

Nu skulle du være så klar, som du kan blive til at søge dit nye job. Hvis det ligger til din natur at netværke, kan en indirekte henvendelse gennem dette netværk være det mest hensigtsmæssige. Og ligger det ikke til din natur at netværke – ja, så har Korn Ferry også en guide til at hjælpe med ved den del.

Sten Thorup Kristensen

Du skal være abonnent for at læse denne artikel

499 kr. årligt
  • Søgbar videns-base med over 700 guides og artikler
  • Fokus på bestyrelsens aktuelle dagsordenener
  • Alt om bestyrelsesansvar, strategiarbejdet, kompetencer osv.
  • Opdateres løbende med aktuelle artikler og guides
  • Sikrer, at du er opdateret med al nyt om bestyrelsesarbejde
  • En guldgrube, hvis du forbereder en bestyrelseskarriere
  • Årsabonnement giver ubegrænset adgang

Seneste artikler

Seneste Temaer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

– og modtag Ole Borchs bog
“Succes i en dansk bestyrelse”

Når du trykker "modtag bogen" bliver du tilmeldt Bestyrelsesguidens ugentlige nyhedsbrev samt markedsføring via mail.

Gratis
e-bog

Log ind