Annonce
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Filtrer på kategorier
Årsbudget/likviditet
Årsforventning
Årshjul
Bestyr.evaluering
Bestyrelsens Arbejdsprocesser
Bestyrelsens Digital strategi
Bestyrelsens håndtering af risici
Bestyrelsens Information
Bestyrelsens Kompetencer
Bestyrelsens Kriseforebyggelse
Bestyrelsens Rapportering
Bestyrelsens Strategiarbejde
Bestyrelsesansvar
Bestyrelsesevaluering
Bestyrelsesevaluering
Bestyrelsesformandens Guide
Bestyrelsesformandens Guide|Forbered din Bestyrelseskarriere
Bestyrelsesformandens Guide|Kvinder i Bestyrelsen
Bestyrelseskompetencer
Bestyrelsesuddannelser
Branchetendens
CEO-profil & CEO-skift
Det lærte jeg om ledelse som iværksætter
Ejerlederens bestyrelse
Ekstern Kommunikation
Evaluering Af Ceo
Evaluering Revision
Featured
Featured|Toplederinterview
Forbered din Bestyrelseskarriere
Forbered din Bestyrelseskarriere|Praktisk Bestyrelsesarbejde
Formandens Opgaver
Generalforsamling
Generalforsamlingen
Halvårsstatus
Hr Politikker
Intern-Ekstern Kommunikation
IT & Digitalisering
IT & Digitalisering
Karriere
Kvinder i Bestyrelsen
Ledelse under COVID-krisen
Ledelse under Ukraine-krisen
Ledelsesvederlag
Mangfoldighed
Medarbejdervalgte Bestyrelsesmedlemmer
Mine 5 vigtigste ledelseserfaringer
Praktisk Bestyrelsesarbejde
Praktisk Bestyrelsesarbejde>Bestyrelsesansvar
Praktisk Bestyrelsesarbejde>Bestyrelsesevaluering
Praktisk Bestyrelsesarbejde>CEO-profil & CEO-skift|Featured|Toplederinterview
Regnskabsaflæggelse
Revisorer
Risikostyring
Samfundsansvar
Strategi
Temaserier
Toplederinterview
Toplederkommunikation
Toplederlønninger
Transformation og omstilling
Uncategorized
Virksomhedskultur & Mangfoldighed
Vurdering Af Risici
White Paper for bestyrelser
Log ud Log ind
ForsideKarriere10 råd: Bliv en oplagt CFO-kandidat

10 råd: Bliv en oplagt CFO-kandidat

Hvis man forfølger en karriere indenfor finans, er det sandsynligt, at man har stillingen som CFO i kikkerten. Det er aldrig for tidligt – eller for sent – at overveje, hvordan man positionerer sig bedst muligt i opløbet til den eftertragtede stilling.

Spencer Stuart har for nylig udforsket kløften mellem de nuværende CFO’ers færdigheder og hvilke kompetencer, man forudser bliver nødvendige i de kommende år. Kort sagt, hvad bliver relevant for den næste generation af CFO’er? Hvis det er et mål, man arbejder henimod, gør man klogt i at tænke over sin karrierevej hellere før end senere. Her kommer 10 råd til, hvordan man stiller sig bedst muligt an som det oplagte CFO-valg anno 2023.

Lær at samarbejde. Det er afgørende, at dem, der har øje for CFO-titlen, excellerer i samarbejde. Det kan lyde basalt, men ikke desto mindre er det en væsentlig egenskab. CFO’er spiller nemlig en vigtig rolle i at opbygge relationer med interessenter – både internt, med kolleger, og eksternt, såsom banker, advokater, etc.

CEO’ens højre hånd. CFO’er forventes i stigende grad at være en betydningsfuld rådgiver og sparringspartner for CEO’en. CFO’ens rolle strækker sig altså langt udover det talmæssige og ind i et større strategisk billede. CEO’en og CFO’en forventes at have et tæt samarbejde, hvor de udarbejder strategi, navigerer i risici og identificerer muligheder.

Viden om data. Ingen kommende CFO kommer særligt langt uden avanceret viden om data, analyse og at holde sig opdateret på de nyeste trends såsom generativ AI. Spencer Stuart skriver, at data science vil spille en stor rolle for fremtidens CFO’er, både ved at levere avancerede analyser og ved automatisering og eliminering af rugbrødsarbejde.

Opbyg kommerciel erfaring. Fordi ansvarsområdet som CFO er bredere end tidligere, bør ens kompetencer og baggrund også spænde videre – og dette inkluderer kommerciel erfaring. En CFO med kommerciel erfaring vil alt andet lige have en bedre helhedsforståelse af virksomheden, som vil styrke den strategiske agenda. Derudover vil kommunikation med de ikke-finansielle dele af virksomheden glide nemmere, og man vil stå stærkere til at gennemføre tiltag på tværs af virksomheden.

Kontinuerlig læring. Kontinuerlig læring er en god idé, og det gælder også for CFO’er og kommende CFO’er. At opsamle nye færdigheder, perspektiver og ideer. Og det handler ikke kun om teoretisk viden. Det handler også om at gribe enhver mulighed for at lære af kolleger, kunder og andre interessenter. Derfor er det som aspirerende CFO vigtigt at være der, hvor tingene sker: hvor møderne holdes, samtalerne tages og beslutningerne træffes.

Overvej karrierevej. Det er altid godt at holde styr på sine karriereplaner. Overveje, gennemtænke, planlægge. Både kortsigtet og langsigtet. Få mest ud af sin nuværende rolle og samtidig tænke over den kurs, man lægger for fremtiden: hvad ser man som den endelige destination? Man kan tage en række skridt opad, men det kan også være effektivt at tænke sidelæns: nye industrier, markeder og funktioner for at bygge bredde på sin viden og erfaring.

Omfavn ESG. Miljø, samfund og governance (ESG) er i stigende grad i fokus. Næste generations CFO’er skal tilpasse sig en verden, hvor økonomisk fremgang ikke alene er lig succes, men i højere grad er forbundet med det ansvar, virksomheden tager for sine omgivelser. CFO’er bør sætte sig ind i ESG-relaterede emner og alle forhold vedrørende governance, mangfoldighed, lighed og inklusion.

Identificér og udvikl talenter. CFO’en spiller en stor rolle i at kunne identificere, udvikle og fastholde de bedste mennesker i virksomheden. Derudover bør CFO’en være i stand til at vurdere talenter, også inden for områder, hvor de selv mangler dyb viden. CFO’er behøver ikke at være eksperter i hvert eneste område under dem, men de skal vide nok til at kunne ansætte de rigtige mennesker.

Forstå agile arbejdsmetoder. Fremtidige CFO’er bør kunne forstå og anvende agile arbejdsmetoder. Det handler om at fremme en læringsorienteret tankegang. En af dens centrale principper er “learning-by-doing”, og fleksibiliteten gør det muligt for teams hurtigt at reagere på feedback og konstant forbedre produktet.

Håndtér risici. Alene i de seneste par år har virksomheder skullet tilpasse sig en global pandemi og krig i Europa. Og dette er kun to af de mange udfordringer, virksomheder står overfor. Som følge af denne intense periode med turbulens og økonomiske udfordringer er CFO’er i stigende grad nødt til at være modige og tænke innovativt om, hvordan de håndterer risici.

MAL

Du skal være abonnent for at læse denne artikel

249 kr. årligt
  • Søgbar videns-base med over 700 guides og artikler
  • Fokus på bestyrelsens aktuelle dagsordenener
  • Alt om bestyrelsesansvar, strategiarbejdet, kompetencer osv.
  • Opdateres løbende med aktuelle artikler og guides
  • Sikrer, at du er opdateret med al nyt om bestyrelsesarbejde
  • En guldgrube, hvis du forbereder en bestyrelseskarriere
  • Årsabonnement giver ubegrænset adgang

Seneste artikler

Seneste Temaer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

– og modtag Ole Borchs bog
“Succes i en dansk bestyrelse”

Når du trykker "modtag bogen" bliver du tilmeldt Bestyrelsesguidens ugentlige nyhedsbrev samt markedsføring via mail.

Gratis
e-bog

Log ind