Annonce
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Filtrer på kategorier
Årsbudget/likviditet
Årsforventning
Årshjul
Bestyr.evaluering
Bestyrelsens Arbejdsprocesser
Bestyrelsens Digital strategi
Bestyrelsens håndtering af risici
Bestyrelsens Information
Bestyrelsens Kompetencer
Bestyrelsens Kriseforebyggelse
Bestyrelsens Rapportering
Bestyrelsens Strategiarbejde
Bestyrelsesansvar
Bestyrelsesevaluering
Bestyrelsesevaluering
Bestyrelsesformandens Guide
Bestyrelsesformandens Guide|Forbered din Bestyrelseskarriere
Bestyrelsesformandens Guide|Kvinder i Bestyrelsen
Bestyrelseskompetencer
Bestyrelsesuddannelser
Branchetendens
CEO-profil & CEO-skift
Det lærte jeg om ledelse som iværksætter
Ejerlederens bestyrelse
Ekstern Kommunikation
Evaluering Af Ceo
Evaluering Revision
Featured
Featured|Toplederinterview
Forbered din Bestyrelseskarriere
Forbered din Bestyrelseskarriere|Praktisk Bestyrelsesarbejde
Formandens Opgaver
Generalforsamling
Generalforsamlingen
Halvårsstatus
Hr Politikker
Intern-Ekstern Kommunikation
IT & Digitalisering
IT & Digitalisering
Karriere
Kvinder i Bestyrelsen
Ledelse under COVID-krisen
Ledelse under Ukraine-krisen
Ledelsesvederlag
Mangfoldighed
Medarbejdervalgte Bestyrelsesmedlemmer
Mine 5 vigtigste ledelseserfaringer
Praktisk Bestyrelsesarbejde
Praktisk Bestyrelsesarbejde>Bestyrelsesansvar
Praktisk Bestyrelsesarbejde>Bestyrelsesevaluering
Praktisk Bestyrelsesarbejde>CEO-profil & CEO-skift|Featured|Toplederinterview
Regnskabsaflæggelse
Revisorer
Risikostyring
Samfundsansvar
Strategi
Temaserier
Toplederinterview
Toplederkommunikation
Toplederlønninger
Transformation og omstilling
Uncategorized
Virksomhedskultur & Mangfoldighed
Vurdering Af Risici
White Paper for bestyrelser
Log ud Log ind
ForsideÅrshjulEvaluering Af CeoGuide: Sådan håndterer du en dårlig chef

Guide: Sådan håndterer du en dårlig chef

En god leder støtter op, kommunikerer effektivt og gør dit arbejdsliv lettere. Desværre er ikke alle chefer gode ledere. I en Korn Ferry undersøgelse sagde ca. 60 pct. af de menige medarbejdere, at de på et tidspunkt havde forladt en stilling på grund af en dårlig chef. Læs her hvordan du kan håndtere situationen, hvis du er en af de uheldige med en umulig chef.

Under pandemien blev det kutyme at arbejde hjemmefra. Og mange er kun delvist vendt tilbage på kontoret. Det er der mange grunde til. Nogle bekymringer går på, at medarbejdere er nervøse for at dumme sig socialt – sige noget upassende eller være pinlige. Ofte er de bekymrede for, om de er i stand til at balancere karriere og fritid. Men en af deres største bekymringer er, at de igen skal arbejde sammen med deres chef, ansigt til ansigt.

Selvfølgelig behøver chefer, der er fysisk til stede, ikke at være dårlige. Der er mange måder at være uretfærdig, stædig, fornærmende eller nedladende på, både online og personligt. Men medarbejdere, der har arbejdet hjemmefra i de sidste to-tre år, har i det mindste ikke skullet se deres chef fysisk i øjnene. Her er nogle tips til, hvordan du kan håndtere situationen, hvis du har en dårlig chef.

Få et andet perspektiv. Hvis du oplever, at din chef håndterer situationer dårligt – ved at råbe, glemme at videregive informationer eller nedgøre dig foran kolleger, kan det være en god idé at snakke med nogen udefrakommende.

Spørg en person, der er udenfor situationen, om deres vurdering af sagen. Beskriv en typisk stressende situation, hvor du kan fortælle, hvad din chef sagde, hvordan du reagerede, og hvordan situationen udviklede sig. Spørg ind til hvad du kunne have gjort anderledes.

Det kan også være hensigtsmæssigt at diskutere situationen med en fortrolig kollega, som har siddet med til møder med både dig og din chef. På den måde kan du få testet dit perspektiv.

Overvej dit reaktionsmønster. Helt udramatisk kan du starte med at observere, hvordan din chef foretrækker at arbejde og sammenligne det med din egen foretrukne måde at arbejde på. Vurdér forskelle, hvor I har sammenstød, og om du kan gøre noget for at tilpasse din arbejdsform.

Det er en simpel refleksionsøvelse, som man kan give et skud. Hvis det er muligt, er det altid bedst at holde bolden på egen banehalvdel.

Det kan også være, at I har et reaktionsmønster, der aktiverer hinanden uhensigtsmæssigt. For eksempel, hvis du og din chef begge bliver hurtigt oprevet, kan en lille uenighed hurtigt eskalere. Eller hvis din chef er nedladende, kan det påvirke dig til at blive defensiv.

Lad aldrig din chefs dårlige opførsel være en undskyldning for din egen dårlige opførsel. Alt for ofte begynder folk at føle sig berettigede til at slække, tage længere frokostpauser eller stoppe med at præstere på grund af deres dårlige chef. Hold fokus på din egen præstation og lad dig ikke slå ud af kurs.

Prøv med forsoning. Tag et møde med din chef, bare jer to. Det kan være befriende at anerkende, at der er tidspunkter, hvor I ikke arbejder godt sammen. Lad din chef vide, hvordan du gerne vil forbedre jeres samarbejde, og hør omvendt, om din chef har nogle løsningsforslag.

Alene det at sætte sig i rolige omstændigheder og være ærlige kan løsne en anspændt stemning, som har bygget sig op. Hold fokus på hvad I vil gøre for at rette op på situationen og se fremad.

Tal med HR. Hvis du ikke er i stand til at løse tingene med din chef, kan det være på tide at tale med virksomhedens HR-afdeling eller personalechef. Fortæl HR, hvad der er foregået, og hvad du har gjort for at forsøge at løse situationen.

Bed om råd til, hvordan du kan arbejde konstruktivt med din chef. HR vil med sandsynlighed forsøge at redde forholdet, så du bliver nødt til at fortælle, hvad du har gjort for at løse situationen.

Søg efter et nyt job. Til sidst, hvis alt andet glipper, er der kun én mulighed tilbage. Efter at have bedt andre om råd, været selvreflekterende, talt med din chef, talt med HR – og der stadig er status quo, er det måske tid til at overveje at søge et nyt job.

Det er vigtigt at understrege, at der er forskel på at have uoverensstemmelser med sin chef og have en decideret giftig chef. At arbejde med en giftig chef er ikke godt hverken for din karriere eller allervigtigst, dit helbred.

Der er ingen skade i at erkende, at du har forsøgt at finde en løsning, men at det bare ikke fungerede.

MAL

Du skal være abonnent for at læse denne artikel

249 kr. årligt
  • Søgbar videns-base med over 700 guides og artikler
  • Fokus på bestyrelsens aktuelle dagsordenener
  • Alt om bestyrelsesansvar, strategiarbejdet, kompetencer osv.
  • Opdateres løbende med aktuelle artikler og guides
  • Sikrer, at du er opdateret med al nyt om bestyrelsesarbejde
  • En guldgrube, hvis du forbereder en bestyrelseskarriere
  • Årsabonnement giver ubegrænset adgang

Seneste artikler

Seneste Temaer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

– og modtag Ole Borchs bog
“Succes i en dansk bestyrelse”

Når du trykker "modtag bogen" bliver du tilmeldt Bestyrelsesguidens ugentlige nyhedsbrev samt markedsføring via mail.

Gratis
e-bog

Log ind