Annonce
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Filtrer på kategorier
Årsbudget/likviditet
Årsforventning
Årshjul
Bestyr.evaluering
Bestyrelsens Arbejdsprocesser
Bestyrelsens Digital strategi
Bestyrelsens håndtering af risici
Bestyrelsens Information
Bestyrelsens Kompetencer
Bestyrelsens Kriseforebyggelse
Bestyrelsens Rapportering
Bestyrelsens Strategiarbejde
Bestyrelsesansvar
Bestyrelsesevaluering
Bestyrelsesevaluering
Bestyrelsesformandens Guide
Bestyrelsesformandens Guide|Forbered din Bestyrelseskarriere
Bestyrelsesformandens Guide|Kvinder i Bestyrelsen
Bestyrelseskompetencer
Branchetendens
CEO-profil & CEO-skift
Det lærte jeg om ledelse som iværksætter
Ejerlederens bestyrelse
Ekstern Kommunikation
Evaluering Af Ceo
Evaluering Revision
Featured
Featured|Toplederinterview
Forbered din Bestyrelseskarriere
Forbered din Bestyrelseskarriere|Praktisk Bestyrelsesarbejde
Formandens Opgaver
Generalforsamling
Generalforsamlingen
Halvårsstatus
Hr Politikker
Intern-Ekstern Kommunikation
IT & Digitalisering
IT & Digitalisering
Kvinder i Bestyrelsen
Ledelse under COVID-krisen
Ledelse under Ukraine-krisen
Ledelsesvederlag
Mangfoldighed
Medarbejdervalgte Bestyrelsesmedlemmer
Mine 5 vigtigste ledelseserfaringer
Praktisk Bestyrelsesarbejde
Praktisk Bestyrelsesarbejde>Bestyrelsesansvar
Praktisk Bestyrelsesarbejde>Bestyrelsesevaluering
Praktisk Bestyrelsesarbejde>CEO-profil & CEO-skift|Featured|Toplederinterview
Regnskabsaflæggelse
Revisorer
Risikostyring
Samfundsansvar
Strategi
Temaserier
Toplederinterview
Toplederkommunikation
Toplederlønninger
Transformation og omstilling
Uncategorized
Virksomhedskultur & Mangfoldighed
Vurdering Af Risici
ForsideForbered din BestyrelseskarriereBørsselskaberne skal komme med nye årsforventninger nu

Børsselskaberne skal komme med nye årsforventninger nu

Mange børsnoterede selskaber har aflyst tidligere udmeldte årsforventninger til resultatet i 2020 på grund af usikkerhed i kølvandet på coronakrisen. Finanstilsynet fastslår, at suspensionerne har ”midlertidig karakter”, og tilsynet oplyser, at det kan være vildledende at udsætte en nedjustering til endelige tal foreligger. De kommende Q1-regnskaber må derfor forventes at indeholde opdatererede 2020-forventninger, ligesom andre effekter af krisen må forventes beskrevet. Se her en huskeliste fra det amerikanske børstilsyn.

En stor andel af de danske børsnoterede selskaber har den seneste måned udsendt børsmeddelelser om, at tidligere udmeldte årsforventninger er blevet suspenderet på grund af ændrede markeds og produktionsvilkår efter coronakrisen og nedlukningen af den vestlige verden. Men Finanstilsynet forventer, at selskaberne melder klart ud, så snart de har den mindste fornemmelse af, hvor det bærer hen.

I en meddelelse skriver Finanstilsynet, at ”sådanne foreløbige meddelelser sikrer ifølge Finanstilsynet efterlevelse af reglerne for hurtigst mulig offentliggørelse af intern viden. Udstederne vil have en efterfølgende forpligtelse til at supplere de foreløbige meddelelser med endelige tal og – for suspensioners vedkommende – endelige vurderinger, når disse foreligger. Det er Finanstilsynets vurdering, at meddelelser om suspensioner alene har midlertidig karakter og er særligt vigtige at supplere med endelige meddelelser for at undgå usikkerhed blandt de potentielle investorer.”

Videre skriver tilsynet, at det ”vurderer, at det kan have en vildledende effekt at udsætte offentliggørelsen af en nedjustering til det tidspunkt, hvor endelige tal foreligger, uden at informere markedet hurtigst muligt, efter udstederen bliver klar over, at der skal ske en nedjustering.” Suspensionen af årsforventningen må altså ikke udvikle sig til en sovepude for selskaberne, hvor investorerne bliver holdt i uvished.

Men selskaberne bør også iagttage andre relevante oplysninger om konsekvenserne af den aktuelle krise. Det amerikanske finanstilsyn, SEC, har i en skrivelse med titlen ”The Importance of Disclosure For Investors, Markets and Our Fight Against COVID-19” beskrevet, hvordan de gerne ser selskaberne forholde sig til den nye markedssituation. SEC skriver, at selskaberne som udgangspunkt bør give tilstrækkelige oplysninger, så investorerne fortsat har mulighed for at træffe investeringsbeslutninger på et velinformeret grundlag. Konkret bør selskaberne oplyse mest muligt om den aktuelle finansielle og operationelle situation, samt ledelsens planer for at håndtere de finansielle og operationelle udfordringerne fremadrettet.

SEC gennemgår nogle konkrete oplysningskrav, som selskaberne også bør forholde sig til. For det første oplysning om virksomhedens status omkring at beskytte de ansatte, kunder og leverandører, herunder at sikre deres sundhed og velbefindende. For det andet en detaljeret beskrivelse af, hvordan virksomheden har indrettet sig under det aktuelle markedsmiljø, herunder operationelle udfordringer og muligheder, samt virksomhedens evne til at håndtere den nye situation finansielt.

Det påpeges, at informationer af høj kvalitet vil være til gavn for både selskabet selv, investorerne og kunderne. Det vil også være en samfundsmæssig fordel, fordi øget dialog mellem erhvervsliv og det offentlige også giver politikere og myndigheder et bedre beslutningsgrundlag for at træffe de rigtige beslutninger i relation til at inddæmme coronakrisen.

SEC erkender også, at de foreløbige udmeldinger om årsforventningerne kan blive baseret på et meget foreløbigt og ufuldstændigt grundlag, og at der kan komme justeringer hen ad vejen, når selskaberne bliver klogere om udviklingen, og om hvornår samfundet og markedet kommer til at fungere igen. Der lægges også vægt på, at der på lidt længere sigt sikres fortsat fokus på sundhedsmæssig sikkerhed for både ansatte, kunder og leverandører, og at virksomhedens strategi på dette område er koordineret med sundhedsmyndighederne.

SEC påpeger, at de kommende Q1 rapporter på ingen måde bliver rutine: Det påpeges, at investorerne traditionelt lægger mest vægt på historisk regnskabsinformation, men det vil være anderledes denne gang. Investorerne ventes denne gang at være markant mere fokuseret på fremtiden, ikke mindst de kommende kvartaler, herunder nye risici, særlige bremseklodser og salg og indtjening i resten af 2020.

Seneste artikler

Seneste Temaer

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

– og modtag Ole Borchs bog
“Succes i en dansk bestyrelse”

Når du trykker "modtag bogen" bliver du tilmeldt Bestyrelsesguidens ugentlige nyhedsbrev samt markedsføring via mail.

Gratis
e-bog